Multimedia bril

We kijken als thuiswerkers of door het advies om thuis te blijven momenteel langdurig naar een smartphone, computer of Ipad. Steeds meer mensen ervaren de voor- en nadelen van de technologische ontwikkelingen die we voorhanden hebben. Echter door langdurig gebruik van verschillende beeldschermen, kunt u sneller last hebben van vermoeide en droge ogen of soms zelfs van nek- en schouderklachten. Dan is een specifieke bril voor multimedia gebruik iets voor u. Want ontspannen kijken is belangrijker dan u denkt.

Maak een afspraak

 

multimedia_bril

Wilt u digitaal verbonden zijn én ontspannen kijken? Dan adviseren we je graag welke brillenglazen als multimedia bril een ideale aanvulling op uw dagelijkse bril zijn.

Een multimedia bril als tweede bril is verkrijgbaar vanaf € 298,-!

Computer of beeldscherm bril

Eigenlijk is het woord computerbril of beeldschermbril veel te beperkt. Want er kan zich zoveel meer afspelen binnen een bereik van twee meter. Zo kunnen ook muzikanten, schilders, kunstenaars en koks bijzonder veel gemak hebben van een ‘computerbril’. We gebruiken dan ook liever de term multimedia bril.

De kosten van een computer- of multimedia bril kunnen nogal uiteenlopen. Dat heeft vooral te maken met het type glas, de kwaliteit ervan en de afstanden die de glazen moeten overbruggen. Of (een deel van) de kosten van een multimedia- of computerbril vergoed worden, verschilt per zorgverzekeraar en het pakket dat u heeft afgesloten. Het is altijd raadzaam uw polisvoorwaarden erop na te slaan. Wij kunnen in de winkel ook de hoogte van uw vergoeding uitrekenen. Daarnaast bestaat de kans dat uw werkgever (een deel van) de kosten voor zijn rekening neemt. In sommige gevallen is uw werkgever zelfs verplicht om een beeldschermbril beschikbaar te stellen. Bijvoorbeeld voor werknemers die kampen met ouderdomsverziendheid en het grootste deel van hun werk achter een beeldscherm doen.

Informeer bij uw werkgever of deze een computerbril vergoed.

Een computerbril is vaak een noodzaak geworden omwille van het werk en niet om privé-redenen. Daarom is het zo dat een computerbril vergoed kan worden door de werkgever. De ARBO-wet heeft geregeld dat u, als u veel achter een computer werkt, recht heeft op een oogonderzoek en in bepaalde gevallen ook op een computerbril.

Twijfelt u aan de conditie van uw ogen, maak dan een afspraak met Oogwereld voor een oogonderzoek.

Niet meer weg te denken

Een computer- of multimediabril is niet meer weg te denken. Op het werk en thuis kijken mensen soms urenlang naar een beeldscherm en dat vormt een behoorlijke belasting voor de ogen. Sommige proberen dit te compenseren door een andere lichaamshouding aan te nemen, maar dat kan weer leiden tot pijn in je rug, nek en/of schouders. Helaas helpt een gewone leesbril niet, omdat de afstand van uw ogen tot het beeldscherm veel groter is. Een computerbril wordt daar precies op aangemeten.

Een computer- of multimediabril kan helpen bij:

  • Vermoeide of geïrriteerde ogen
  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen
  • Nekklachten

De voordelen

Helder en scherp zicht op elke afstand tot 2 meter, zonder dat je ogen zich daarvoor erg hoeven in te spannen. Klachten als geirriteerde ogen zijn daarmee verleden tijd. Het concentratievermogen neemt toe. Een breed gezichtsveld op beeldscherm en toetsenbord in een natuurlijke hoofdhouding. Dit verkleint de kans op ergonomische klachten, zoals rug- en nekpijn en verkrampte schouders. Het sterkteverschil van een computerbril verloopt zeer geleidelijk. Dat geeft een heel rustig beeld met minimale vertekening.