karakteristieke metalen monturen

J.F. Rey

Gevestigd in Marseille, in het zuiden van Frankrijk, worden de monturen van J.F. Rey ontwikkeld. De monturen van dit merk worden wereldwijd verkocht. Ver van de stereotypen van luxe, evolueren de drie oprichters van J.F. Rey in verschillende stijlen en universums.

model
model
montuur

Als een van de eerste Franse ontwerpers bracht Jean François Rey een revolutie teweeg in de ethische codes van monturen. Met behulp van unieke knowhow en tijdloze collecties overstijgen de monturen van J.F. Rey mode en trends. 

Het creatieve proces

Binnen het creatieve proces van J.F. Rey staan design en innovatie centraal. De meest verrassende creaties in meer dan 500 kleurencombinaties zijn geïnspireerd op architectuur, grafische kunst en hedendaagse fotografie. 

Karakteristiek metaal

Het acetaat dat gebruikt wordt bij J.F. Rey is afkomstig van Mazzucchelli, leider in de markt op gebied van productie van celluloseacetaat. De zeer karakteristieke metalen monturen zijn altijd tweekleurig, een detaillistische lijn in een afwijkende kleur of een gekleurde “binnenvoering” zijn kenmerkend voor elk ontwerp.