Verder kijken bij myopie

We gunnen onze kinderen het allerbeste. Ook het allerbeste zicht. Maar momenteel heeft al een kwart van de Nederlandse 13-jarigen myopie. Myopie is bijziendheid, wat inhoudt dat ze veraf waziger zien. Nog wat feiten:

 • veel schermtijd, veel lezen en weinig buitenspelen zijn de belangrijkste oorzaken
 • de voorspelling is dat 30% van de wereldbevolking volgend jaar bijziend is
 • myopie vergroot de kans op oogaandoeningen op latere leeftijd
 • bijziendheid is binnenkort de nummer 1 oorzaak van blindheid

Geef je kind het best mogelijke toekomstperspectief en maak vandaag nog een afspraak voor onze Kijk Verder Oogcheck bij een van onze vestigingen.

Vind vestiging

Kind met bril

Wat kun je zelf doen?

Herinner jezelf en je kinderen aan de 20-20-2 regel, een ezelsbruggetje voor gezond kijkgedrag. Deze regel houdt in dat je na 20 minuten dichtbij kijken 20 seconden ver weg kijkt en elke dag minstens 2 uur buiten bent. De route naar school of werk en de pauzes tellen ook mee, dus het is echt te doen! 

Doe de Kijk Verder Oogcheck

Een bril helpt alleen op de korte termijn. Juist kinderen moeten nog veel langer met hun ogen doen. Daarom doen wij mee aan de Kijk Verder-campagne. Deze campagne staat voor een toekomst waarin ver(der) kijken vanzelfsprekend is. Een onderdeel hiervan is onze Kijk Verder Oogcheck, speciaal voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar. Door deze check regelmatig uit te voeren, kunnen zichtproblemen vaak worden voorkomen, afgeremd of verholpen.

Bij Oogwereld profiteer je van vele voordelen, zoals:

 1. Professionele oogzorg gegarandeerd
  In de winkels van Oogwereld wordt specialistische oogzorg verricht door MBO en HBO gediplomeerde opticiens, contactlens specialisten of optometristen die werken met de meest geavanceerde oogmeet apparatuur. Al onze oogcontroles vinden plaats onder volledige eindverantwoordelijkheid van een optometrist.
 2. Alle soorten optometrische metingen
  Vraag één van onze medewerkers voor een overzicht van onze prijzen. Bij aankoop van een bril of contactlenzen bij ons in de winkel is de betreffende meting geheel kosteloos. Voor vrijgave van deze oogmeetkundige gegevens zonder aanschaf van een bril of contactlenzen berekenen wij € 69,-
 3. Garantplan
  Oogwereld Garantplan dekt het risico op schade, verlies of diefstal van uw (zonne)bril (op sterkte) voor een periode van 3 jaar al vanaf € 39,-.

Lees meer over onze voordelen